Groen denken, doen en drukken!

Duurzaam denken, doen en drukken!

Al sinds jaar en dag willen wij niet alleen het beste voor u, maar ook voor mens en milieu. Wij werken met respect voor onze omgeving en dragen graag ons steentje bij aan een duurzame maatschappij. Wij hebben het produceren van hoogwaardig kwaliteitsdrukwerk dan ook gekoppeld aan een duurzaam productieproces.
We zijn FSC®- en PEFC™-gecertificeerd en produceren volgens de ISO 9001 en ISO 14001-standaard. Wij werken met milieuverantwoorde grondstoffen en bio-inkten én maken uitsluitend gebruik van groene stroom. Ook op het gebied van papier bieden we u graag diverse milieuvriendelijke alternatieven aan. Tot slot beschikken we met TOP10 Green over een complete lijn duurzame papiersoorten.


Meer weten over ons groene hart of op zoek naar meer slimme en milieuvriendelijke oplossingen?
Maak een afspraak en kom eens een kijkje nemen in onze duurzame drukkerij.

Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een duurzame maatschappij:

 

ISO9001 en ISO14001 certificering

Om de kwaliteit van onze procesbeheersing te toetsen is er gekozen voor de ISO 9001 normering. ISO 9001 bevat eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem waarmee wij uw klanttevredenheid borgen en waar mogelijk verhogen. ISO 9001 bedrijven worden door een externe certificatie-instelling beoordeeld of de organisatie in staat is te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eigen eisen van de organisatie.

Voor de toetsing van het eigen milieuzorgsysteem is er gekozen voor de ISO 14001 normering. ISO 14001 is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Het milieumanagementsysteem wordt gebruikt om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen. De basis voor het milieumanagementsysteem is de ‘plan-do-check-act’ cyclus (PDCA) De continue verbetering van de (milieu) prestaties en het voorkomen van milieuvervuiling en het voldoen aan de van toepassing zijnde wettelijke eisen. Onze certificaten kunt u hier downloaden: ISO9001-14001

ISO12647-2 Color managment

ISO 12647-2 beschrijft de procescontrole voor drukwerk binnen de drukkerijen. Binnen de standaard wordt onderscheidt gemaakt tussen vijf papierklassen, variërend van gesatineerd papier tot en met Biotop achtige papiersoorten. Hierdoor wordt het mogelijk om drukwerk zeer voorspelbaar te produceren. Het uiteindelijke doel van dit proces is het voorspelbaar produceren met als gevolg optimale constante kwaliteit. Ons certificaat kunt u hier downloaden: ISO12647-2

Biologische inkten

In onze drukkerij maken we zoveel mogelijk gebruik van klimaatneutrale grondstoffen en drukken we met bio-inkten die op plantaardige oliën gebaseerd zijn. Het mengen van inkt doen we zorgvuldig en gedoseerd. Een moderne mengmachine stelt ons in staat om inkt tot op de gram nauwkeurig te mengen. Zo kunnen we inktafval tot een minimum beperken.

Groene stroom

In het totale proces maken we uitsluitend gebruik van gegarandeerd 100% groene stroom. Die kopen we in via de Stichting Energie Inkoop Grafische industrie (SEI).

FSC-, PEFC-keurmerk en groen papier

Op het gebied van papier kunnen we u diverse milieuvriendelijke alternatieven bieden.
We zijn FSC® en PEFC™ gecertificeerd en bieden een breed assortiment papierproducten zoals kantoorpapier, nieuwsbrieven, magazines en catalogus en speciale papiersoorten. Natuurlijk voorzien met het label van deze betrouwbare keurmerken (zoals FSC Mix, FSC Recycled of PEFC gecertificeerd). Zo weet u zeker dat uw drukwerk een basis heeft in verantwoord beheerde bossen.
Daarmee helpt u het broeikaseffect terug te dringen en biodiversiteit te behouden. Kijk voor meer informatie op www.fsc.nl en www.pefcnederland.nl. Onze certificaten kunt u hier downloaden: FSC | PEFC

Top 10 Green

Met TOP10 Green leveren wij een complete lijn speciaal geselecteerde papiersoorten. Deze zijn samengesteld uit een mix van gerecycled en FSC®-gecertificeerd papier en kennen een hoge witheid. Wij betrekken onze papierlijnen bovendien van producenten die de afgelopen jaren hun energiegebruik, waterconsumptie en CO₂-uitstoot sterk hebben teruggebracht.

Minder afval met digitaal drukwerk

Digitaal drukwerk is niet alleen interessant om kleine oplages te produceren en uitingen te personaliseren. Deze technologie helpt u bovendien om milieuvriendelijker te werken. Wij beschikken over digitale drukpersen om dat goed voor u in te vullen.
Het grote voordeel van digitaal drukwerk is dat je uitingen snel en in elke gewenste oplage kunt afnemen. Daardoor horen onnodig grote voorraden drukwerk tot het verleden. Het is goed om te weten dat er voor digitaal drukwerk ook een zeer complete FSC®-papierlijn beschikbaar is. Met onze digitale oplossingen maken we milieuvriendelijk en betaalbaar kwaliteitsdrukwerk op maat mogelijk.

Cradle to Cradle gedachte

De Cradle to Cradle® filosofie (C2C) gaat uit van het idee dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig en zonder kwaliteitsverlies kunnen worden ingezet in een ander product. Wij staan volledig achter dit principe en dragen deze gedachte graag uit. Zo hebben wij al verschillende spraakmakende Cradle to Cradle producten vervaardigd. Wij drukten voor Desso een volledige C2C brochure. Deze innovatieve en spraakmakende brochure is gedrukt op EcoBase materiaal, die na gebruik weer in de tapijtruggen van Desso verwerkt kan worden, zonder dat er restafval achterblijft. Het is de eerste brochure ter wereld die het zilveren Cradle to Cradle certificaat van MBDC ontving.
Staat u ook achter het C2C principe en wilt u dat uitdragen? Kijkt u dan vooral op onze speciale C2C pagina. Wij denken graag met u mee en zoeken naar de meest geavanceerde processen en materialen om uw C2C gedachte uit te dragen.