Van goed in de basis tot 100% natuurlijk!

Bij Dekkers van Gerwen neemt u altijd verantwoord drukwerk af, welk product of welke dienst u ook kiest. Als duurzame drukkerij zijn we namelijk dag in dag uit bewust bezig met de omgeving waarin we leven. Door milieuvriendelijke materialen te gebruiken, het gebruik van water en energie te reduceren en nieuwe manieren van drukken toe te passen. Dat doen we omdat we dit belangrijk vinden en we als drukkerij zelf ook uit de natuur putten. Maar we doen dit ook om u te kunnen ondersteunen bij het behalen van uw doelstellingen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten op uw milieudoelstellingen, bieden we bij Dekkers van Gerwen verschillende gradaties van duurzaam drukwerk.

Duurzaamheid Basis

Al het drukwerk dat we u leveren wordt standaard geproduceerd volgens onze eigen strenge eisen aan verantwoord drukken. Dat betekent dat we zorgvuldig omgaan met het gebruiken van energie en water, enkel produceren met groene stroom, werken met de nieuwste en zuinigste drukpersen van A-merk Heidelberg en er worden biologische inkten gebruikt. Daarnaast laten we productie-afval als papier, inkten en oplosmiddelen onder strikte registratie afvoeren door hiervoor gecertificeerde bedrijven.

Wat uw drukwerkbehoefte ook is, bij Dekkers van Gerwen leveren we standaard verantwoord geproduceerd drukwerk.

Duurzaamheid Plus

Het gebruik van papier ligt ten grondslag aan alles dat we creëren bij onze drukkerij. We selecteren ons papier daarom zorgvuldig en bieden klanten die duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan de mogelijkheid een stap extra te zetten. Als FSC®-gecertificeerde drukkerij mogen we onze klanten namelijk drukwerk op FSC®-gecertificeerd papier leveren - indien gewenst inclusief FSC®-beeldmerk als indicatie van duurzaam drukwerk. FSC® staat voor Forest Stewardship Council®, een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer. FSC®-gecertificeerd papier betekent dus dat het papier afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Naast drukken op FSC®-papier zijn we ook continu op zoek naar nieuwe manieren van verantwoord drukken. Daarom experimenteren we ook regelmatig met papier dat geproduceerd is met behulp van natuurlijk afval, afkomstig van bijvoorbeeld landbouwafval, zoals tomatenplanten.

Informeer gerust naar de mogelijkheden!

CO2-neutraal drukwerk

Net als vrijwel elk productieproces heeft ook het produceren van drukwerk een ‘CO2-footprint’, een bepaalde hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten tijdens het produceren van drukwerk. Wilt u weten wat de impact is van uw drukwerk op het milieu? Doordat we als drukkerij gecertificeerd zijn door de internationale organisatie ‘ClimateCalc’, hebben we de mogelijkheid om voor u als klant uit te rekenen hoeveel CO2 precies wordt uitgestoten tijdens het produceren van uw specifieke drukwerkproducten. ClimateCalc is een door vertegenwoordigende brancheorganisaties ontwikkeld Europees systeem voor het berekenen van CO2-uitstoot en houdt rekening met geldende ISO-normen, zoals ISO 14064-1.

De berekende uitstoot van uw drukwerk kunnen we vervolgens compenseren door het beschermen en aanplanten van nieuwe bossen in samenwerking met onze partner Trees for All. Zo is uw drukwerk niet alleen verantwoord, maar wordt het zelfs CO2-neutraal!

Cradle to Cradle

De overtreffende trap van duurzaam drukken is ‘Cradle to Cradle’-drukwerk. Dat zijn drukwerkproducten die enkel bestaan uit materialen die na gebruik weer volledig in de natuur kunnen terugkeren. Hiermee vormt het ene product weer voedsel voor het volgende product, net als in de natuur. Drukwerk dat dus niet enkel duurzaam, maar gewoon 100% goed is. Voor onze lijn met Cradle to Cradle-producten hebben we als drukkerij zelfs een eigen merk opgezet: Infinite Paper Products. Deze lijn producten bestaat enkel uit volledig herbruikbare grondstoffen als papiersoorten, inkten en hechtingsmaterialen die stuk voor stuk onderzocht zijn door milieu-onderzoeksinstituut EPEA.

Laat uw jaarverslagen, brochures en folders dus drukken op een manier die in alle opzichten helemaal goed is. Goed voor de natuur vanwege de oneindig herbruikbare materialen die worden gebruikt, goed voor anderen omdat de producten onder eerlijke omstandigheden worden geproduceerd en goed voor uw organisatie, omdat u hiermee een volgende stap zet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Ook een volgende stap zetten met Cradle to Cradle-drukwerk?

Voorbeelden Cradle to Cradle drukwerk

Cradle to Cradle drukwerk

ZAYAZ

Cradle to Cradle gedrukt magazine

Cradle to Cradle drukkerij

BrabantWater

Cradle to Cradle gedrukt MVO-verslag

Cradle to Cradle drukwerk

BREEAM-NL

Cradle to Cradle gedrukt magazine

Duurzaam drukken is vernieuwen

Duurzaam drukken is vernieuwen

Als ‘Creators in Printing’ zoeken we altijd naar nieuwe manieren om nog slimmer, efficiënter én duurzamer voor u te kunnen drukken. Zo nemen we onze eigen productieprocessen continu onder de loep, weten we exact wat we aan CO2 uitstoten per drukwerkproduct. Maar toch willen we altijd een stapje extra zetten voor het milieu. Daarom experimenteren we momenteel ook met nieuwe papiersoorten: papier dat niet afkomstig is van gekapte bomen, maar van biologisch restafval. Zo kunnen we drukken op Valorise: papier dat is gemaakt van restafval van paprika- en tomatenplanten en experimenteren we voor klanten in de land- en tuinbouwsector met papier op basis van spruitkool. Wilt u net als wij op een innovatieve manier verantwoord ondernemen? Ontdek dan samen met ons de mogelijkheden voor uw drukwerk!

Begin nu met verantwoord drukwerk!

Wat uw vraag ook is, ons drukwerk is standaard op duurzame wijze geproduceerd. Beginnen met verantwoord drukwerk is daarom eenvoudig. Wij helpen u graag door samen te bespreken welke drukwerkproducten uw organisatie op welke duurzame manier bij Dekkers van Gerwen kan laten produceren.

Neem dus vandaag nog contact met ons op!


Neem contact op!

Wat onze klanten zeggen:

Milieuvriendelijk drukwerk

“Duurzaamheid staat centraal in al onze keuzes; van suikerklontjes tot elektrische fluisterboten, van afvalscheiding tot drukwerk. Dekkers van Gerwen sluit daar perfect bij aan.”

Biesboschcentrum

Duurzame drukkerij

“Veel leveranciers waaronder Dekkers van Gerwen, grepen deze ontwikkeling aan om hun eigen bedrijfsprocessen te verbeteren.”

Tarkett

Duurzaam drukwerk

“Het Cradle to Cradle certificaat van Dekkers van Gerwen heeft voor Intersafe zeker een rol gespeeld bij de keuze voor deze drukkerij.”

Intersafe

Duurzaam gecertificeerd

FSC®

Het Forest Stewardship Council® (FSC®) zet zich in voor bescherming van bossen en verantwoord bosbeheer. De internationale organisatie heeft haar eigen keurmerk voor papierproducten, zodat duidelijk zichtbaar is of een papierproduct met papier van verantwoorde afkomst is geproduceerd. Als FSC®-gecertificeerde drukkerij heeft Dekkers van Gerwen de mogelijkheid uw drukwerk op FSC®-papier te vervaardigen. Daarbij kunt u kiezen of u het FSC®-label op uw drukwerk wilt hanteren, zodat uw relaties zien dat u waarde hecht aan duurzaam produceren.

CO2-neutraal

ClimateCalc is een instantie die wordt gevormd door brancheorganisaties voor de grafische industrie uit verschillende Europese landen. De instantie biedt grafische productiebedrijven en hun klanten een zorgvuldige methode om op basis van de gebruikte grondstoffen en de productiemethoden van de producent uit te rekenen hoeveel CO2 wordt uitgestoten bij de productie van drukwerk. Doordat wij ClimateCalc-gecertificeerd zijn, kunnen we exact uitrekenen wat de CO2-uitstoot van uw drukwerk is. Dankzij deze berekening kunnen we samen met u de volledige CO2-footprint van uw drukwerk compenseren!

Cradle to Cradle

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute is een internationale non-profit-organisatie die zich inzet voor circulaire productie: een productieproces waarbij geen enkele grondstof verloren gaat en er geen afval is omdat grondstoffen na gebruik terugkeren als voedingsstof voor nieuwe grondstoffen. Bij dit drukwerk maken wij dan ook uitsluitend gebruik van gecertificeerde materialen.